homepagina contactpagina algemene informatie over de website alle artikelen op 1 pagina

Link naar indexpagina over zonne-energie.
Link naar indexpagina over windenergie
Link naar indexpagina over bio-energie
Link naar indexpagina over water
Link naar indexpagina over clean technology

Link naar indexpagina over duurzame innovatie
Link naar indexpagina over permacultuur
Link naar indexpagina over grafeen
Link naar indexpagina over duurzame en schone auto's

Wat is CleanTech?

uitleg CleanTech

Wij als mensheid vragen meer van de Aarde dan ze aankan. Natuurlijke bronnen zijn aan het uitputten, het milieu wordt structueel vernietigd en in dit tempo gaan we over een aantal jaren serieus in de problemen komen als het gaat om voedselvoorziening, water en energie. CleanTech staat voor Clean Technology oftewel schone technologie. De toekomst van onze wereld gaat/moet radicaal veranderen..

CleanTech is overal ter wereld te vinden, overal zijn er organisaties en samenwerkingsverbanden om CleanTech te bevorderen. Durfkapitaalinvesteerders geven kleine bedrijven een financiële boost om nieuwe vindingen op de markt te kunnen brengen. Naast de idealistische gedachte om de Aarde weer helemaal schoon te krijgen, is CleanTech inmiddels big business aan het worden. Er is veel concurrentie in bijvoorbeeld de zonnepanelenindustrie en dat lijkt me een gezonde situatie.

Door concurrentie zullen er sneller producten op de consumentenmarkt verschijnen, zodat we sneller kunnen gaan overschakelen op een duurzame samenleving, waar iedereen voldoende voedsel en drinkwater zal kunnen hebben. Er is nog ontzettend veel te doen natuurlijk, maar de explosieve groei in de CleanTech zegt in ieder geval dat we langzaamaan de goed kant op gaan.

Wereldwijd worden diverse CleanTech-awards georganiseerd en uitgereikt in diverse Cleantech categorieën. Deze link verwijst u naar een website van de CleanTech Open waar diverse categorieën staan opgesomd. Diverse prijswinnaars zult u ook op onze website tegenkomen. Een aantal links daarvan staan hier onder. CleanTech staat voor schone en duurzame oplossingen voor een schonere wereld en dat is waar onze website ook om draait.

Door:
logo djarum Oscar Vuyk
rekenhulp bij zonnepanelen
cleantech-awards
Wilt u reageren op dit artikel? U kunt ons mailen naar : groene1aarde@gmail.com
Of ga naar ons contactformulier. Bedankt voor het lezen!
Gerelateerde artikelen (CleanTech-prijswinnaars):  
Solarbag Puralytics. Altijd en overal schoon water, dankzij de SolarBag van Puralytics en zonlicht. Nanotechnologie en zonlicht zorgen er voor dat virussen, bacteriën, metalen en landbouchemicaliën uit het water worden verwijderd. Leg de zak 3 uur in het zonlicht lees meer >>
stroomraam, electric window Stroom opwekken door het raam. Het is 'onze' jongens van de TU-Delft weer eens gelukt om in het nieuws te komen met een nieuwe vinding. Speciale ramen kunnen met behulp van zonlicht energie opwekken in de toekomst. Denk eens aan de potentie die bijvoorbeeld het Westland heeft...lees meer >>