homepagina contactpagina algemene informatie over de website alle artikelen op 1 pagina

Link naar indexpagina over zonne-energie.
Link naar indexpagina over windenergie
Link naar indexpagina over bio-energie
Link naar indexpagina over water

Link naar indexpagina over clean technology
Link naar indexpagina over duurzame innovatie
Link naar indexpagina over permacultuur
Link naar indexpagina over grafeen
Link naar indexpagina over duurzame en schone auto's

Puralytics introduceert de Solarbag

SolarBag

Een klein bedrijfje in Beaverton, Oregon heeft een revolutionaire waterfilter op de markt gebracht. De SolarBag wordt inmiddels al verspreidt in diverse landen over de hele wereld. In 2010 won het bedrijf Puralytics de eerste prijs in de CleanTech open competition met deze bijzondere, maar ook goedkope waterfilter.

De Solar Bag

De kwaliteit van het drinkwater uit de SolarBag is zeer goed te noemen. Het breekt zelfs beter giftige stoffen en metalen af dan de grote en gecompliceerde waterzuiverings-installaties bij diverse steden. Het water wordt gezuiverd met behulp van zonlicht en led/nano-technologie. De zak hoeft alleen maar gevuld te worden met water en vervolgens moet het minimaal drie uur in de zon gelegd worden. Door het UV-licht wordt LED-geactiveerde nanotechnologie geactiveerd. Volgens CEO Mark Owen van Puralytics kan met deze techniek overal ter wereld schoon drinkwater gemaakt worden. Het dood niet alleen bacteriƫn en virussen, maar breekt ook chemicaliƫn en zware metalen af. Wat overblijft is honderd procent puur drinkwater.

Inmiddels worden de SolarBags in diverse Afrikaanse landen door diverse organisaties gedistribueerd, maar ook voor recreatief gebruik kan de Solar Bag goed van pas komen. (Kamperen bijvoorbeeld) Puralytics is een paar jaar geleden opgericht in een schuurtje, maar het bedrijfje draait nu overuren om aan de vraag van de SolarBags te kunnen voldoen.schoon drinkwater Door een award van 500.000 dollar van de National Science Foundation en zo'n 1,5 miljoen van diverse investeerders is Puralytics in mum van tijd gegroeid tot een serieus bedrijf. Ze doen nog steeds in een werkplaats zelf de productie, maar waarschijnlijk zal er snel een fabriekje komen om aan de groeiende vraag te blijven voldoen. De SolarBag kan honderden (500 x volgens de brochure) malen gebruikt worden en kan 3 liter drinkwater produceren per keer. Op een zonnige dag kan het water in ongeveer 3 uur tijd gefilterd worden, maar als het bewolkt is duurt het ongeveer 6 uur voor het water 99,999 procent schoon is. Door het UV-licht worden 5 verschillende foto-chemische processen in werking gezet die alles wat schadelijk is in het water daadwerkelijk afbreekt. Wat over blijft is schoon water en co2. Op diverse (amerikaanse) websites is de purifier te koop voor 86 dollar (amazon.com). Het streven van Puralytics is echter om de SolarBag te distribueren in de armste landen. Zo zijn er diverse acties waar u een SolarBag kunt kopen en tegelijk wordt een gratis SolarBag aan een gezin in Malawi gegeven. Ook op diverse andere projecten worden SolarBags verstrekt via diverse organisaties.

88% van het drinkwater in de wereld is vervuild en 50% van de ziektes zijn te wijden aan het consumeren van vervuild drinkwater. Met de komst van de SolarBag en daarmee de techniek die is gebruikt om relatief goedkoop en schoon drinkwater te kunnen produceren, moet het nu mogelijk zijn om het ziektepercentage door vervuild drinkwater sterk terug te dringen. Stichting Clean Water Aid overzicht prestaties SolarBag Als u zelf een steentje wilt bijdragen aan meer schoon water in de derde wereld, dan is het nu al mogelijk om de SolarBag aan te schaffen bij de stichting Clean Water Aid (www.cleanwateraid.nl). Deze stichting verkoopt de SolarBag en met de opbrengsten worden SolarBags in diverse landen verspreidt. Op de website is het ook mogelijk geld te doneren als u niet van plan bent zelf een SolarBag aan te schaffen. De opbrengsten van de donaties worden besteed aan de aanschaf van nieuwe SolarBags. En dat is in ieder geval alweer een stapje in de goede richting. Bedankt voor het lezen.
Door:
logo djarum Oscar Vuyk
logo puralytics
Solarbag in Afrika
rekenhulp-zonnepanelen
Wilt u reageren op dit artikel? U kunt ons mailen naar : groene1aarde@gmail.com
Of ga naar ons contactformulier. Bedankt voor het lezen!
Gerelateerde artikelen:    
drinkwater Drinkwater, het kan ook anders. Niemand zou meer van dorst om hoeven komen, we hebben immers enorme oceanen die een steeds belangrijkere rol (kunnen) gaan spelen in onze drinkwatervoorziening...lees meer >>