homepagina contactpagina algemene informatie over de website alle artikelen op 1 pagina

Link naar indexpagina over zonne-energie.
Link naar indexpagina over windenergie
Link naar indexpagina over bio-energie
Link naar indexpagina over water
Link naar indexpagina over clean technology
Link naar indexpagina over duurzame innovatie
Link naar indexpagina over permacultuur
Link naar indexpagina over grafeen
Link naar indexpagina over duurzame en schone auto's

Welkom op onze website

De wereld veranderd, we zitten midden in een nieuwe industriële revolutie. De mens heeft de ecologische balans op Aarde verstoord. Fossiele brandstoffen, steenkolencentrales en de enorme houtkap wereldwijd brengen onze toekomst ernstig in gevaar. Als we zo doorgaan, zullen onze kinderen een sombere toekomst tegemoet gaan.

Maar er is goed nieuws aan de horizon, het besef groeit dat we het tij moeten gaan keren. Wereldwijd worden initiatieven genomen om gebruik te gaan maken van schone en duurzame energiebronnen. We zijn daarnaast ook in staat om woestijnen weer groen te maken en het broodnodige drinkwater uit zee te filteren.

Groene Aarde

Deze beweging wordt ondergebracht in de noemer "CleanTech" (Clean Technology). Kleine innovatieve ondernemingen die op gang worden geholpen door durfkapitaalinvesteerders, versnellen het proces op deze onontkoombare ontwikkelingen. Wereldwijd wordt al flink geïnvesteerd in nieuwe, schone en duurzame vindingen. De komende jaren gaan er nog velen volgen.

Binnen een aantal jaar kan uw Smartphone binnen tien seconden worden opgeladen zodat deze weer voor een paar weken voldoende energie heeft. De actieradius van elektrische voertuigen gaat binnenkort flink toenemen en deze voertuigen kunnen ook binnen een aantal minuten volledig opgeladen worden. In 2020 zal zonne-energie de grootste duurzame energiebron zijn, daarnaast is het nog maar gissen hoe snel de ontwikkelingen in werkelijkheid zullen gaan.

Naast vooruitgang in de CleanTech, wordt er ook op een andere manier gekeken naar hoe wij omgaan met de Aarde. Steeds duidelijker wordt dat de kracht en de potentie van de natuur enorm is, het gaat veel interessanter worden om een gezond ecosysteem met een grote biodiversiteit in stand te houden, in plaats van het te vernietigen. Dat heeft alles te maken met Permacultuur, dat ook aan bod komt op onze website.

Deze site is in Mei 2014 online gegaan en het is tevens mijn eerste website. De komende tijd zal er nog flink wat veranderen, want eigenlijk is de site nog lang niet af en er valt voor mij nog een hoop te leren over het bouwen van websites. Schroom dus niet om tips of suggesties naar me te mailen, want alle hulp is welkom. In ieder bedankt voor het bezoeken van mijn website, hopelijk zit er interessante informatie voor u bij.

groene1aarde@gmail.com

Door:
logo djarum Oscar Vuyk