homepagina contactpagina algemene informatie over de website alle artikelen op 1 pagina

Link naar indexpagina over zonne-energie.
Link naar indexpagina over windenergie

Link naar indexpagina over bio-energie
Link naar indexpagina over water
Link naar indexpagina over clean technology
Link naar indexpagina over duurzame innovatie
Link naar indexpagina over permacultuur
Link naar indexpagina over grafeen
Link naar indexpagina over duurzame en schone auto's

De Windstrumentbladen windstrument

Er is een nieuwe, efficiëntere windturbine op de markt. De Windstrument is op schaal leverbaar voor de kleinere beurs of voor een kleine gemeenschap. Door het ontwerp van de bladen is de Windstrument stil, veilig voor vogels en rendabeler dan zijn voorlopers.

Volgens de producent is de turbine goed te gebruiken in stedelijke gebieden, de Windstrument kan op een paal of de nok van een dak bevestigd worden. Op de website kunt u contact opnemen als u geïnteresseerd bent in de Windstrument. Het bedrijf is nog zo pril, dat het iedere nieuwe klant tegemoet wil komen, doe er uw voordeel mee zou ik zeggen. Hoeveel energie ga je genereren als je naast wat (nieuwe) zonnepanelen ook een Windstrument op dak hebt staan? Misschien is het wel interessant om de 'buurt-leverancier' van energie te gaan worden..:)

Conische Helix

conische helixEen helix is in de wiskunde een schroeflijn, het wordt omschreven als een "speciale vorm van een drie-dimensionale spiraal-achtige figuur, met constante straal en constante spoed." (wikipedia) Het is een patroon dat veel in de natuur voorkomt en wordt door sommigen gezien als de "meest energie-efficiënte, meest energie-producerende en meest duurzame vorm die er bestaat"

Het idee voor de Windstrument ontstond naar aanleiding van onderzoek naar een 'race-zeil' in wedstrijd-zeilboten. Volgens de producent kan de innovatieve vorm goed functioneren in turbulente wind, omdat de bladen een kussen van wind aan het oppervlak creëren die zorgen voor een vloeiende voortstuwing. Door de vorm en het 'luchtkussen' wordt vibratie van de Windstrument geëlimineerd. Naast alle praktische verbeteringen, vind ik het ook een sierlijk ontwerp. Het 'oogt' al efficiënt...:)

Specificaties

specifications
Het gaat hier voornamelijk om de fabrieks-cijfers, cijfers van een onafhankelijke organisatie zijn nog niet veel voor handen omdat het product simpelweg nog erg nieuw is. Daarom moeten we natuurlijk wel een beetje kritisch blijven, maar wellicht dat er de komende tijd meer cijfers uit de praktijk bekend gemaakt gaan worden.

Meer specificaties vindt u op de website van Windstrument, via deze link wordt u direkt naar de juiste pagina verwezen.

Het is mogelijk om meerdere rotorbladen boven elkaar te plaatsen of de diameter aan te passen. (dit zal op den duur mogelijk zijn) De bladen kunnen gekleurd worden of voorzien van een print. Het bedrijf (Unified Energies International) werkt samen met Asahi Kasei Plastics zodat ze de Windstrument goedkoop kunnen produceren. Beschadigde bladen zijn eenvoudig zelf met de hand te verwisselen en hoeft daarom niet peperduur te zijn. De huidige productie van de turbine-bladen bestaat uit 50% gerecycled materiaal, het streven van het bedrijf is een product van 100% gerecycled materiaal.

Volgens Windstrument is de turbine al bruikbaar vanaf windsnelheden van 2 mijl per uur ( 3 km/u), tot en met een turbulente storm. Als windsnelheden te groot zijn, moeten de huidige windmolens in de polder stilgezet worden. Zo vaak (wel steeds vaker) stormt het niet in Nederland, maar het is toch zonde om de potentiële energie bij een storm niet goed te kunnen benutten. De Windstrument kan dit dankzij zijn natuurlijke vorm wel.

Testen

De Windstrument is getest in windtunnels bij Boeing, maar is ook al twee jaar lang getest in extreme omstandigheden in Zuid Afrika. De testcijfers van het bedrijf zelf en van CWAVE zijn goed, maar deze tests zijn niet gemaakt door onafhankelijke partijen. Ondertussen komen er al maandelijks enkele duizenden wind-turbines van de lopende band. In ieder geval is het een vinding die ik op de voet ga volgen, als er cijfers uit de praktijk voor handen zijn, zal er zeker een update volgen over de Windstrument.

Door:
logo djarum Oscar Vuyk
rekenhulp bij zonnepanelen
testen windstrument
Wilt u reageren op dit artikel? U kunt ons mailen naar : groene1aarde@gmail.com
Of ga naar ons contactformulier. Bedankt voor het lezen!
Gerelateerde artikelen:  
authentieke windmolen Windenergie. Al eeuwenlang maken wij Nederlanders gebruik van windenergie. Windmolens die vandaag de dag monumenten zijn, maalden vroeger het graan of pompten bijvoorbeeld polders leeg. Tegenwoordig worden windmolens gebouwd om elektriciteit te genereren voor een groeiende behoefte. In 2020 moet de totale capaciteit verdriedubbeld zijn.. lees meer>
windchallenge 1.7 Windchallenge 1.7. Er is een nieuwe, kleine windturbine op de markt van Nederlandse bodem. Het gaat om een plug-and-play apparaat dat ontwikkeld is door TU-Delft. De Windchallenge wordt al geproduceerd op Nederlandse bodem en is bedoeld voor particulieren en kleine(re) bedrijven... lees meer> mini windmolen