homepagina contactpagina algemene informatie over de website alle artikelen op 1 pagina

Link naar indexpagina over zonne-energie.
Link naar indexpagina over windenergie
Link naar indexpagina over bio-energie
Link naar indexpagina over water
Link naar indexpagina over clean technology
Link naar indexpagina over duurzame innovatie

Link naar indexpagina over permacultuur
Link naar indexpagina over grafeen
Link naar indexpagina over duurzame en schone auto's

De Waveglider

The Waveglider

Liquid Robotics is een bedrijf dat voorkomt op de lijst van de CleanTech top-100. Dat zijn wereldwijd de 100 meest innovatieve bedrijven op het gebied van clean technology. Met de Wave Glider SV3 won Dr. Tracy Villareal de PacX Challenge die werd uitgeschreven door Liquid Robotics.

Glijden over de golven

De Wave Glider is een volledig autonoom vaartuig en voorziet volledig in zijn eigen energie. Vinnen hangen in een speciale constructie, een paar meter onder het vaartuigje en zorgen ervoor dat de energie van de golfslag wordt omgezet in voorwaartse energie. Voor extra vermogen zijn er op het volledige dek hoog-rendement-zonnepanelen gemonteerd die meer dan voldoende vermogen geven. Batterijen kunnen tot ongeveer 8 kWh opslaan en zijn voeding voor de navigatie, computer en diverse meetapparaten. The Wave Glider kan allerlei data verzamelen over onze oceanen, voor wetenschappers kan ze een schat aan informatie leveren.

Volledig autonoom

Waveglider SV3

De Wave Glider kan geprogrammeerd worden om een bepaald traject te volgen, een bepaald gebied te doorkruizen of om stationair op een bepaalde plek te blijven liggen. Het verzameld de data die nodig zijn en stuurt ze naar 'wal'. Vanuit een 'controlecentrum' kan slechts één persoon een stuk of vijftien Wave Gliders bedienen. Het kan bijvoorbeeld al via een laptop..:) Als er problemen zijn met een vaartuig, kan deze een email versturen naar de klant.

24 uur per dag en 365 dagen per jaar is de Wave Glider operationeel, in de batterijen zit ruim voldoende energie om ook de nachten door te komen. Aan het vaartuig is een Guinness wereldrecord toegekend voor de langste reis door een autonoom oppervlaktevoertuig. De Wave Glider voer van Californië naar Australië. In tests heeft het bewezen dat het in alle weersomstandigheden operationeel is, ondanks verscheidene orkanen en stormen die de Wave Glider onderweg tegenkwam.

Meer informatie en beeldmateriaal kunt u vinden op de website van Liquid Robotics. De link verwijst u door naar een andere website: Liquid Robotics.

Door:
logo djarum Oscar Vuyk
rekenhulp zonnepanelen
Wilt u reageren op dit artikel? U kunt ons mailen naar : groene1aarde@gmail.com
Of ga naar ons contactformulier. Bedankt voor het lezen!
Gerelateerde artikelen:    
E-plant Plant-E, elektriciteit uit je plantenbak. U leest het echt goed, het is nu mogelijk om elektriciteit op te wekken met behulp van planten. Studenten van de universiteit van Wageningen hebben een methode ontwikkeld die elektriciteit onttrekt aan de afvalstoffen van bacteriën..lees meer >>
koraalrobots Robots repareren koraal.Koraalriffen zijn onmisbaar in het Aardse eco-systeem, het zijn de kraamkamers van de zee. Wereldwijd raken koraalriffen beschadigd door schepen, stormen, onbenullige toeristen en natuurlijk vervuiling.. lees meer >>