homepagina contactpagina algemene informatie over de website alle artikelen op 1 pagina

Link naar indexpagina over zonne-energie.

Link naar indexpagina over windenergie
Link naar indexpagina over bio-energie
Link naar indexpagina over water
Link naar indexpagina over clean technology
Link naar indexpagina over duurzame innovatie
Link naar indexpagina over permacultuur
Link naar indexpagina over grafeen
Link naar indexpagina over duurzame en schone auto's

De Zon is de toekomst !

de Zon is de toekomst

De hoeveelheid energie die de Zon dagelijks naar onze Aarde straalt is enorm. Alle energie op Aarde komt van de Zon, direct of indirect. Per uur ontvangen we genoeg zonlicht om de hele Aarde een jaar lang van elektriciteit te kunnen voorzien. Steeds meer gaan we gebruik maken van de energie van de Zon, zonnepanelen zijn inmiddels een grote werkvoorziener aan het worden.

Als we een gebied, ongeveer ter grootte van Frankrijk (550 x 550 km), bedekken met zonnepanelen is dat voldoende voor de energiebehoefte van de gehele wereld. Fossiele brandstoffen gaan snel tot het verleden behoren als we in dit tempo door blijven gaan, en dat hoop ik van harte.

Toch hadden we inmiddels veel verder kunnen zijn met zonne-energie. De Nederlandse regelgeving is erg gecompliceerd en werkt vertragend op de groei. Daarnaast moeten we waarschijnlijk nog afkicken van onze fossiele verslaving, de volledige infrastructuur van energievoorziening moet op zijn kop gezet worden.

Overzicht landen in de wereld,zonne-energie

Duitsland streeft er naar om de eerste volledig duurzame economie te worden. In de zonnepanelen/energie industrie werkt de grootste groep werknemers van alle verschillende bedrijfstakken in Duitsland. In 2010 was bijna 40% van alle geïnstalleerde zonne-installaties ter wereld in Duitsland te vinden. Maar China en Japan hebben zich de laatste jaren ook op zonne-energie gestort, dus het percentage van Duitsland is daarom iets aan het slinken.

In Nederland gaat het minder goed, we blijven achter op de toonaangevende landen. Er worden zelfs nog nieuwe kolencentrales gebouwd op de Maasvlakte door onze overheid. Volgens Herman Scheer is het investeren in conventionele energie niet aan te raden in deze tijd, omdat we naar een 100% duurzame wereldeconomie toe gaan groeien.

De Zon is van iedereen!totaal verdeling energiegebruik Op deze pagina vindt u alles wat u wilt weten over zonne-energie. Kijkt u rustig rond op onze website en voor vragen of opmerkingen kunt u ons altijd mailen.

De VPRO heeft een mooie documentaire uitgezonden in 2008, alweer 6 jaar oud maar nog steeds zeer actueel. In deze documentaire komt Herman Scheer uitgebreid aan het woord.

Here comes the Sun!
Door:
avatar djarum76 Oscar Vuyk
rekenhulp bij aanschaf zonnepanelen
zonnepanelen in woestijn
Wilt u reageren op dit artikel? U kunt ons mailen naar : groene1aarde@gmail.com
Of ga naar ons contactformulier. Bedankt voor het lezen!
Gerelateerde artikelen:  
rekenhulp bij zonnepanelen Rekenhulp voor zonnepanelen. Op deze pagina kunt u zelf uitrekenen wat uw zonnepanelen opleveren. U heeft de mogelijkheid om een compleet systeem uit te rekenen of losse zonnepanelen. Daarnaast vindt u ook uitleg over de wijze waarop u zelf de berekeningen kunt maken lees meer >>
Photovoltaïsche zonnecel Hoe werkt een PV-zonnecel? Als u nieuwsgierig bent naar de werking van een zonnepaneel. Een eenvoudige uitleg over het functioneren van PV-zonnecellen...lees meer >>