homepagina contactpagina algemene informatie over de website alle artikelen op 1 pagina

Link naar indexpagina over zonne-energie.
Link naar indexpagina over windenergie

Link naar indexpagina over bio-energie
Link naar indexpagina over water
Link naar indexpagina over clean technology
Link naar indexpagina over duurzame innovatie
Link naar indexpagina over permacultuur
Link naar indexpagina over grafeen
Link naar indexpagina over duurzame en schone auto's

De Windchallenge 1.7

windchallenge tu-delft

Er is een nieuwe, kleine windturbine op de markt van Nederlandse bodem. Het gaat om een plug-and-play apparaat dat ontwikkeld is door TU-Delft. De Windchallenge wordt al geproduceerd op Nederlandse bodem en is bedoeld voor particulieren en kleine(re) bedrijven.

De windmolen weegt rond de tien kilogram en heeft een spanwijdte van 170 cm. De molen is geschikt om op daken te plaatsen op een bestaande of meegeleverde mast. Vervolgens de stekker in het stopcontact steken en de molen begint elektriciteit te produceren, dan moet het wel waaien natuurlijk. Als u gaat verhuizen is het vrij eenvoudig om de Windchallenge weer mee te nemen

De Windchallenge heeft alle testen doorstaan, zoals ijzel, storm en netuitval. TU-Delft is vijf jaar lang bezig geweest met de ontwikkeling van de mini-windturbine.

Specificaties

Via deze link komt u op de website van Windchallenge bij de specificaties van het molentje. De specificaties wil ik even kort toelichten en dan neem ik het Nominaal Vermogen. Daar staat:

- 360 Watt bij een windsnelheid van 9 meter per seconde. Dat wil zeggen dat de molen bij een windsnelheid van 9 meter per seconde een vermogen levert van 360 Watt per uur.
- 360W/u x 24 uur x 365 dagen = 3153 kWh/jaar

Dan moet het wel het hele jaar door, 24 uur per dag waaien met een snelheid van 9 meter per seconde (windkracht 5, stevige wind) In Nederland is de gemiddelde windsnelheid een grote variabele, aan de kust is dat ongeveer 5,6 meter per seconde gemiddeld en meer het binnenland in daalt de gemiddelde snelheid naar 2,2 meter per seconde.

Aan de kust levert een molen dan ongeveer 1961 kWh/jaar op en in het binnenland 770 kWh. U moet dan ook rekening houden met de opstartsnelheid van de molen (1,5 m/s), vanaf die windsnelheid gaat de molen energie leveren.

Op de website van Windchallenge vindt u ook de nodige informatie over subsidies voor een windturbine.

Door:
logo djarum Oscar Vuyk
windchallenge 1.7
rekenhulp zonnepanelen
Wilt u reageren op dit artikel? U kunt ons mailen naar : groene1aarde@gmail.com
Of ga naar ons contactformulier. Bedankt voor het lezen!
Gerelateerde artikelen:    
windstrument De Windstrument. Er is een nieuwe, efficiƫntere windturbine op de markt. De Windstrument is op schaal leverbaar voor de kleinere beurs of voor een kleine gemeenschap. Door het ontwerp van de bladen is de Windstrument stil, veilig voor vogels en rendabeler dan zijn voorlopers..lees meer>
authentieke windmolen Windenergie. Al eeuwenlang maken wij Nederlanders gebruik van windenergie. Windmolens die vandaag de dag monumenten zijn, maalden vroeger het graan of pompten bijvoorbeeld polders leeg. Tegenwoordig worden windmolens gebouwd om elektriciteit te genereren voor een groeiende behoefte. In 2020 moet de totale capaciteit verdriedubbeld zijn.. lees meer>